Cara terbaik untuk memberi penghormatan kepada kacang adalah melalui masakan tradisional negara yang berbeza: American Senat sup kacang, Utara Itali salad kacang putih, Greek hidangan kacang hijau, Asia Tenggara kacang soya dadih, dan universal kacang panggang dalam tin atau buatan sendiri, sudah tentu.
Seorang ahli keluarga kekacang yang besar, yang merupakan satu sumber protein penting, vitamin dan mineral, kacang perbendaharaan tenaga dan nutrisi. Walau bagaimanapun, kacang dalam pod dilindungi makanan, yang menjadikan ia satu sehingga pada kacang serbuk atau longgar.
Seorang ahli keluarga kekacang yang besar, yang merupakan satu sumber protein penting, vitamin dan mineral, kacang perbendaharaan tenaga dan nutrisi. Walau bagaimanapun, kacang dalam pod dilindungi makanan, yang menjadikan ia satu sehingga pada kacang serbuk atau longgar.
Kacang berbau busuk (Parkia speciosa)
Seorang wanita, untuk membeli sekumpulan kacang busuk, telah terdengar mengatakan bahawa pada masa dia sampai di rumah, kacang semua akan selesai! Ini snek pada, bermunculan kacang segar dari kapsul pod ke dalam mulut adalah tetap rasa yang diperoleh.
Kacang ini terkait erat dengan operasi fakulti kognitif anda, misalnya: kandungan tryptophan boleh merawat kemurungan dengan kimia otak yang lebih baik; kedua-dua kalium bukan organik dan organik vitamin B menyokong sistem saraf; manakala Vitamin A meningkatkan kebolehan pembelajaran.
Selain itu, ia mengandungi kalium yang membantu mengawal tekanan darah; dan besi yang membuat hemoglobin dalam darah, dan dengan itu melawan anemia.
Kacang ini terkait erat dengan operasi fakulti kognitif anda, misalnya: kandungan tryptophan boleh merawat kemurungan dengan kimia otak yang lebih baik; kedua-dua kalium bukan organik dan organik vitamin B menyokong sistem saraf; manakala Vitamin A meningkatkan kebolehan pembelajaran.
Selain itu, ia mengandungi kalium yang membantu mengawal tekanan darah; dan besi yang membuat hemoglobin dalam darah, dan dengan itu melawan anemia.
Dengan begitu banyak sifat berfaedah digabungkan menjadi satu kacang, tidak hairanlah ia dianggap sebagai wira phyto-ubatan yang berpotensi. Walau bagaimanapun, adalah satu tugas yang berat untuk meletakkan tangan anda pada kluster-kluster kacang tergantung di atas pokok yang hanya meletakkan ke bawah akar dalam hutan jauh.
Kacang merah Panjang (Vigna unguiculata)
Sumber semula jadi folates, kacang merah lama membantu dalam sintesis DNA, yang membolehkan pertumbuhan; dan replikasi, yang membolehkan protein menjalankan tugas-tugas mereka dalam sel-sel.
Dengan jumlah yang baik vitamin C. antioksidan larut air yang kuat, ia meningkatkan sistem imun anda dan mengekalkan fleksibel, saluran darah yang sihat.
Di samping itu, kaya bekalan vitamin A yang mengekalkan sel-sel sihat dalam membran mukus dan memperbaiki penglihatan anda. Di samping itu, karotenoid, seperti yang ditunjukkan oleh warna kacang merah, boleh bertukar menjadi Vitamin A untuk memberi kulit anda yang sihat berseri.
Untuk memanfaatkan semua kesan-kesan sinergi, Vivienne, rakan, makan kacang mi terus dari anggur, mengelakkan makanan tambahan tunggal yang pucat berbanding berkhasiat.
Dengan jumlah yang baik vitamin C. antioksidan larut air yang kuat, ia meningkatkan sistem imun anda dan mengekalkan fleksibel, saluran darah yang sihat.
Di samping itu, kaya bekalan vitamin A yang mengekalkan sel-sel sihat dalam membran mukus dan memperbaiki penglihatan anda. Di samping itu, karotenoid, seperti yang ditunjukkan oleh warna kacang merah, boleh bertukar menjadi Vitamin A untuk memberi kulit anda yang sihat berseri.
Untuk memanfaatkan semua kesan-kesan sinergi, Vivienne, rakan, makan kacang mi terus dari anggur, mengelakkan makanan tambahan tunggal yang pucat berbanding berkhasiat.
Kacang gondok (Lablab purpureus)
Ini rata, kacang luas adalah sumber yang kaya dengan serat, asid folik, dan kalium. Walau bagaimanapun berbanding dengan berbau busuk dan kacang merah panjang, kacang lablab mempunyai protein lebih kecil, vitamin dan mineral. Yang paling penting, ia mesti betul dimasak sebagai haba yang memandu jauh toksin glikosida itu.
Berbeza dengan kuasa penyembuhan yang lain dua kacang, ia merawat penyakit pada peringkat mikro. Ia adalah baik untuk radang seperti sakit telinga, sakit leher. ekzema, dan abses Kacang gondok juga boleh mengimbangi demam dan kelengar kena matahari dalam keadaan jerebu. A membantu untuk sistem pencernaan, ia menawarkan penyelesaian mudah untuk gangguan perut.
Kacang dan kacang gondok anggur lama adalah antara tumbuhan yang paling indah untuk taman anda manakala pokok kacang busuk adalah seperti megah mengenakan sebagai langit, ukur tempat kejadian dari ketinggian yang besar.
Oh, hanya roll bahawa rakaman kacang cantik!
Berbeza dengan kuasa penyembuhan yang lain dua kacang, ia merawat penyakit pada peringkat mikro. Ia adalah baik untuk radang seperti sakit telinga, sakit leher. ekzema, dan abses Kacang gondok juga boleh mengimbangi demam dan kelengar kena matahari dalam keadaan jerebu. A membantu untuk sistem pencernaan, ia menawarkan penyelesaian mudah untuk gangguan perut.
Kacang dan kacang gondok anggur lama adalah antara tumbuhan yang paling indah untuk taman anda manakala pokok kacang busuk adalah seperti megah mengenakan sebagai langit, ukur tempat kejadian dari ketinggian yang besar.
Oh, hanya roll bahawa rakaman kacang cantik!
Tumbuhan makan memimpin secara semula jadi bagi sesuatu kepentingan dalam pokok; sama seperti makan rumah sihat, untuk makanan keseluruhan, ubat semula jadi dan diet berasaskan tumbuhan. Secara ringkas ini merangkumi dunia semula jadi Kez Sze, pengarang, penerbit dan penyelidik.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan